Директорката на гигантот Јаху, Мариса Мејер, по четири ипол години го остава кормилото на фирмата и објавува дека ќе престане да постои под тоа име.

Тоа беше официјално потврдено во понеделникот, а компанијата ќе ја земе Верајзон за 4,8 милијарди долари.

Сепак, компанијата бара радикални начини да ја намали цената.