Американскиот амбасадор во Белград, Кајл Скот изјавил дека случувањата во Косовска Митровица претставуваат „голем чекот назад“.

-Се надевам дека ладните глави ќе преовладаат, овозможувајќи смирување на ситуацијата. Не постои алтернатива во дијалогот и мирниот соживот на сите народи на Балканот“, напишал Скот на Твитер.