Познатата фолкерка Цеца вели дека не знае што би можело да биде причина што има голем број на семејни насилства во Србија, но уверена е дека секој насилник треба да се пријави. 

- Лично, мислам дека треба да се пријавата насилниците кој и да е тој. Дали е тоа татко, син, маж или брат - такви работи треба да се пријават во полиција и да се сопрат на било кој начин. Затоа и постои оваа акција на српскиот Курир, која целосно ја поддржувам, гласно да го покажеме својот став за тоа. Сметам дека ако доволно гласно зборуваме за проблемите тогаш можеме нешто да промениме. 

Според нејзините зборови, многу е важно што јавните личности се вклучуваат во оваа кампања за спречување на насилство.