Пејачката Емина Јаховиќ преживува вистински пекол во Турција бидејќи не може да го напушти својот семеен дом поради силното снежно невреме кое последните денови го зафати Истанбул.

Како што дознава српски Ало, невремето и снежните наноси целосно го отселе тој дел од градот во  кој живее, па пејачката не се осмелува да излезе од дома.