Бесарт Ибраими е најдобар фудбалер во македонското првенство, додека Илија Несторовски наш најдобар интернационалец во изборот на фудбалската федерација на Македонија.

Благоја Милевски ќе ја добие наградата за најдобар тренер, додека младинската фудбалска репрезентација ќе добие специјално признание за пласманот на Европското првенство во Полска.

Најдобар млад играч во Македонија е Елиф Елмас, а најдобар спорстки работник, сопственикот на Вардар, Сергеј Самсоненко.

Свеченоста на која ќе се доделат наградите за најдобрите во Македонија ќе се одржи утре.