Јоханес Стотер е австриски уметник познаат по своите детални и реалистични цртежи по човечките тела. Неговата работа е многупати наградувана, а следната фотографија е една од нив.

1457119016-kamen-umjetnost

Неговиот модел се крие помеѓу куп камења. Секој детаљ е совршен, од најмали пукнатини, па до варијации во боите.

Дали на прв поглед ја воочивте жената?