Таткото на Сека Алексиќ почина за Бадник, а пејачката поради тоа е завиена во црно.

За српскиот Курир двајца негови пријатели покажуваат во кои услови живеел пред смртта. Сека и Вељко постојано му ставале пари на сметка, но тој многу пиел. 

Таа сакала да го префрли на лекување во Белград, но веќе било многу касно.

Тие тврдат дека Сека не го посетувала. На погребот имало 15-20 луѓе.