Пред прилепчани ќе бидат претставени проектите од новата програма, новата ера за Прилеп, при што граѓаните ќе имаат можност да слушнат како ќе се развива нивниот град во наредните четири години и што ќе се промени.

Претседателчот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски и кандидатот за градоначалник на Прилеп, Mарјан Ристески денеска беа во посета на прилепската џамија и населбата Тризла.

Вечерва со почеток од 20:30ч. на плоштадот “Методија Андонов – Ченто” во центарот на Прилеп, голем народен митинг ќе одржи ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата “За подобра Македонија”.

На големиот граѓански собир ќе се обрати претседателот на пратијата Никола Груевски, како и кандидатот и актуелен градоначалник на општина Прилеп, Марјан Ристески.

Пред прилепчани ќе бидат претставени проектите од новата програма, новата ера за Прилеп, при што граѓаните ќе имаат можност да слушнат како ќе се развива нивниот град во наредните четири години и што ќе се промени.