Првата дама на САД, Меланија Трамп денеска ја продолжува долгогодишната традиција и ја примила официјалната Божиќна елка за Белата куќа.

Таа и нејзиниот син Барон ја примиле 6 метри долгата елка од американската држава Висконсин, која бла одбрана во септември.

Џим и Дајан Чепман, сопственици на фарма на елки во Висконсин, победиле на годишнешниот натпревар на Националното здружение на Божиќни елки и така биле одбрани да ја донесат својата елка во Белата куќа оаа година.