Домаќин на настанот е полскиот премиер Доналд Туск, а предвидено е присуство и на премиерот на НР Кина, Вен Џиабао.

Покрај нив, на бизнис форумот најавено е присуство на неколку премиери, како и високи претставници од Унгарија, Романија, Бугарија, Литванија, Латвија, Естонија, Чешка, Словачка, Словенија, Хрватска, Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Албанија.

Во рамки на форумот предвидено е претседателот на макеоднската Влада Никола Груевски да има средби со кинескиот премиер Вен Џиабао, како и со домаќинот, полскиот премиер Доналд Туск.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.