Дијабетисот е болест која ја зафаќа и помладата и постарата популација. Нејчеста причина за оваа болест е стресот, а покрај него и неправилната исхрана. Со дебелината се зголемува и ризикот од добивање дијабетис.

Постои природен лек кој делува превентивно на дијабетисот, но добро делува и налицата кои веќе патат од него. Го регулира нивото на шеќери во крвта.

Состојки:

- една шака кељ

- 5 киви

- 1 банана

- 1 јаболка

Ставете во блендер половина литар вода и сите овие состојки, па промешајте сѐ заедно. Добиениот напиток пијте го наутро по една чаша пред појадоот, а остатокот од напитокот пијте го во текот на денот.