Уште древните Грци и Египќани имале сексуални односи и еротски обичаи кои денес преставуваат табу тема. Денес се поотворено се говори за сексот во тројка, но и повеќе луѓе, разни оргии, и секс забави кои се организираат во затворени општества со правила за дискреција.
 
Но, како всушност изгледаат тие оргии? Интернетската анонимност им овозможила на корисниците на Редит да го споделат своето искуство од таквите забави, а некои од нив откриваат дека не е се баш така секси и гламурозно како што звучи:
 
„Со сопругата бевме дел од свингерска заедница, но на крај се повлековме. Луѓето таму се премногу активни, нас не интересираше повремена секс забава, а не постојано да и доаѓаат дома на кафе, ручек и слично, не сакавме да бидеме најдобри пријатели. Освен тоа налетувавме на некои парови кои сакаа ангажмани како да сме во врска, а тоа не ни одговараше“.
 
„Кој сака секс без кондоми, со себе треба да носи медицински докумени кои покажуваат дека личноста е здрава. Но и тогаш прашање е дали некој ќе сака да има секс без заштита, луѓето се многу свесни за ширењето на половите болести“.
 
„Она што луѓето прво го откриваат е дека сцените од порно филмовите не се така лесни за изведување. Доколку ви се наредиле неколку, на пример кај дупла пенетрација, тешко дека може да биде удобно, а луѓето се тешки, така што не е се баш така секси додека трпите тежина од 100-ина кг над себе“.
 
„Толку различни мириси, а ниту еден од нив не е пријатен и се појачуваат се повеќе. Делови од телото се приближуваат еден кон друг, па често пати лицето ви завршува близу гениталиите од полот кој не ве привлекува. На крај прекриени сте со телесни течности од глава до пети и се обидувате да не се лизнете на искористен кондом“.