Псоријазата е позната хронична болест на кожата, поради што е покриена со бели лушпи, кои се суви и предизвикуваат чешање. Има многу лекови во продажба,но еве еден природен рецепт, кој ќе помогне во лекувањето на псоријазата.

За подготовка на овај лек ви е потребна само една состојка, која е лесно достапна за сите и третманот ќе биде многу ефикасен и брз.

Потребни состојки:

1 лажица корен од чичка (трн)

3,5 децилитри вода

Припремата е многу лесна. Коренот треба да се вари околу 10 минути. Чајот се пие свеж, веднаш после подготовката, три пати на ден.

Имајте на ум дека исхраната е многу важна и треба да биде, што поздрава, поедноставна и свежа.