Осумдесет панцири кои се најдени кај Чауш имаат директна врска со акцијата на терористите во кумановско, пишува Драган Павловиќ- Латас во неговата најнова колумна „Мортиша“

-Има и една дополнителна фаза која ќе следи наскоро, допрва: учеството на Заев и Оливер Спасовски во набавката и намената на околу 80 панцири кои се најдени кај Чауш, и кои имаат директна врска со акцијата на терористите во кумановско Диво Насеље, пишува Латас.

Во колумната, Латас додава дека Заев е единствен од политичарите со високи амбиции кој е амнестиран за криминал од осум милиони евра, има две обвиненија, а плус е сомнителен и за соработка со криминалот на фалсификаторот Чауш.