Овој чај помага во спречување на опасни инфекции, тумори ... 

голема лажица ѓумбир

голема лажица цимет

1/6 лажици куркума 

500 мл вода

Измешајте ги сите состојки и прелијте ги со 500 мл вода. Измешајте ги добро и пијте од ова два пати на ден. Најдобро е наутро и навечер.