На пример, Александар Македонски и Абрахам Линколн имале X на своите дланки, како и Владимир Путин.
Рускиот СТИ Универзитет проучувал повеќе од 2 милиони низ целиот свет, а своите резултати ги објави трудот под наслов „Х мистерија на дланкатаи научна духовна формула“
Што значи Х на двете дланки?
Луѓето кои имаат Х на двете дланки познати по силниот карактер  и импресивните судбини. Тие се предодредени за успех и не им е потребна никаква посебна стратегија за да напредуваат.
Луѓето со овие облежја се истакнуваат од масата и се помеѓу најдобрите во се што прават. Многу се талентирани, едноставвни и промислени. Невозможно ед а ги измамите, фички се многу силни и значително ефикасни. Притоа, многу лесно можатда воочат лажговци и немаат проблем со предаство.
Ако вие, или било кој од вашите пријатели го има ова обележје на дланките, иако ќе ги препознаете затоа што се родени лидери и најинтелигнтни се од сите луѓе кои ги познавате.
Но тоа не е се. Исклучиво се отпорни  на инфективни болести и никогаш нема да бидат заборавени, дури и по смртта.