Министерството за здравство на Република Македонија во врска со автобуската несреќа која се случи во Будимпешта при што се повредени 28 патници меѓу кои и Македонци, е подготвено да даде логистичка поддршка.

-Повредените Македонци се сместени во една од најсовремените болници во која има ургентен центар и центар за траума. Подготвени сме да испратиме амбулатни возила и медицински екипи за транспорт на повредените, изјави денеска министерот за здравство Никола Тодоров.

Досега биле побарани само две возила, изјави министерот Тодоров.