И ова ледено утро многу земјотреси го тресат Балканот и Европа. Преку десет потреси се забележани во Италија, како и на територијата на Турција.

Се стресе и Грција, а потресот овој пат бил со интензитет од 2,3 степени по Рихтер.

Во светот од синоќа до утринава најсилен потрес имаше во Мадагаскар, 5,6 степени по Рихтер, потоа Боливиа, 5,7 степени по Рихтер, како и Нов Зеланд со 4 степени.

Се надеваме дека серијата потреси кои траат со месеци конечно ќе го има својот крај.