Ни момент не се двоумев дали да го вратам паричникот , вели сопственикот на кафулето “Севдах” во Улцињ, Шаќир Бејтовиќ.
 
Во локалот седеле само двајца гости. Откако го испиле кафето, ја платиле сметкaта и си заминале.
 
Кога ја раскревал масата, Бејтовиќ го забележал паричникот паднат на столчето.
 
-Го отворив за да видам дали има документи и тогаш видов куп пари. Ги пребројав, имаше точно 7 750 евра, им раскажал на новинарите чесниот газда.
 
-Кога дојде сопственикот на паричникот, му ги вратив парите , а тој на шанк остави 20 евра да се почестиме, вели Бејтовиќ.