Автобусот со кој се превезувале муслимански верници удрил во паркиран камион и се запалил при што загинаа 16 луѓе, а дваесетина се повредени.

Сообраќајната несреќа се случи во индиската држава Утар Прадеш.

Некои од 78 патници, во автобусот со 54 седишта, со себе имале керозин и плински боци поради што автобусот по сударот се претворил во „огнена топка“.

Image and video hosting by TinyPic