Ако сте болни и имате проблеми со искашлувањето направете го овој природен лек. Овој потполно домашен сируп ќе ви помогне доколку имате проблем со иаксшлување на шалаим. 

една лажица корен од бел слез

- една лажица ленено семе

- една лажица жалфија

1 лимон исечкан на ситни кришки

-250мл вода

250 кафеав шеќер. 

Подготовка

1.Во лонец ставете ја водата, а потоа додјате го кафеавиот шеќер. Кога ѓеќерот ќе се стопи додјате ги останатите состојки и правете го на ниска температура околу 15 минути. 

2. Пиајлокот стевете го на ладно и исцедете го 

3. Конзумирајте го три пати на ден, сирупот ставете го во фрижидер