Регулаторната Комисија за Енергетика денеска напладне треба да ја соопшти новата одлука за цената на бензинот која почнува да важи од полноќ.

Цената на ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 се зголеми за 0.5 денари и еден литар од овие горива чини 66.00 односно 67.50 денари, додека ЕУРОДИЗЕЛ горивото се зголеми за 0.50 денари

Цената на ЕУРОДИЗЕЛОТ останува 54,50 денари за литар.

Останува да видиме каква ќе биде новата одлука на РКЕ и дали ќе возиме поскап или поевтин бензин пред Нова Година и претстојните празници.