Дејвид Бринкли ја фотографирал својата  сопруга  како спие со децата во нивнот брачен кревет и гордо ја споделил на социјалните мрежи, но не очекувал толку многу реакции.

Тој ја споделил фотофрафијата и напишал:

„Некои мажи не дозволуваат на своите деца да спијат со мајките во брачниот лреве, но такво нешто јас никогаш не би и забранил на мојата сопруга. Не ми претставува проблем да се стиснам на кошот од креветот, само да сме сите заедно“

Следеле многу позитивни коментари и лајкови, но имало и такви кои не биле така позитивни.

Имено, многу ги критикувале дека не е убаво бебето да спие со мајката, посено не во ваква положба, зошто голем е бројот на загушување на новороденчиња, поради спиење со мајката.

Секое бебе треба да спие во креветче и секогаш легнато на грб за да се избегне несреќ