Според анализите од истрагата утврдено дека за време на убиствотот на пејачката Јелена маријановиќ еден член од семејството бил во нејзина блзина. Бруталното убиство на Јелена Маријановиќ би може да биде решено, бидејќи полицијата открила нова ДНК трага која  би можело да бидеклучниот доказ кој води до убиецот. 

- новата ДНК анализа е многу важна за конечно ставање на крајот на истрагата , велат од полицијата.