Автомобилите од проектот „Кортеж“ ќе бидат на слободна продажба од 2019 година, соопшти министерот за индустрија и трговија, Денис Мантуров на Граѓанскиот орум.

Од наредната година секој ќе може да купи било каков модел, вклучувајќи и „луксузни“ и оклопни. Нема да постојат никакви ограничувања за продажба, истакнал Мантуров.

Ваквите автомобили во малопродажба ќе чинат од 6 до 7 милиони рубли (од 87 илјади евра најмногу).

На слободна продажба ќе се најде и лускузната лимузина на претседателот Владимир Путин, чиј изглед може да го погледнете на следното видео: