Со 64 гласови „за“ и ниту  еден против и воздражан Собранието на Република Македонија денеска попладне на продолжението на шестата седница го разреши  државниот јавен обвинител Марко Зврлевски.

На гласањето не присуствуваа пратениците од ВМРО-ДПМНЕ.