Змија на снег ги изненади жителите на едно босанско село, а била најдена прд дворот на семејна куќа.

Селаните велат дека вакво нешто досега не виделе и не паметат. Според старите, народни верувања, сметаат дека змијата на снег е некакво претстажување.

Змијата во февруари на снег, секако предизвика неверување.