Британките Броџер Гаилјар, Шенон Џејмс и Пејџ Канинга признале дека сексуално злоставувале неименуван 20-годишен фудбалер. 

Британските медиуми наведуват дека на овие девојки им се заканува затворска казна бидејќи во истрагата е утврдено дека сексуално го злоставиле фудбалерот. 

Девојките признале дека го сретнале фудбалерот во еден ноќен клуб. Една од овие девојки го поканила фудбалерот во својот стан, а потоа го нападнале. 

Девојките потоа го соблекле фудбалерот кој бил во полусвесна состојба, а потоа го силувале со ножици.

Потоа тие со ножици му ја исекле косата, а потоа танцувале околу него и го расекле по неговото тело. Тие сето ова го снимиле со камера, а видео снимката била главниот доказ во обвинителството.