Слика за содржината: 
Вовед: 
Додека економиите на сите земји во светот растат, Македонија стагнира, обвинува екс лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски во колумна објавена на социјалните мрежи.
Слика во копчето: 
Текст во копчето: 
Груевски: За СДСМ крив сум што сум жив