Слика за содржината: 
Вовед: 
Европската Комисија денеска се очекува да препорача безусловен старт на преговорите за Македонија. Ова се наведува во нацрт извештајот за Македонија, до кој дојде МИА. Сепак, извори во Брисел предупредуваат дека формулацијата, може да биде променета во последен момент.
Слика во копчето: 
Текст во копчето: 
Македонија очекува безусловна препорака од ЕК