Сообраќајот на државниот пат „2А број 197“ во Србија е целосно стопиран поради снег, велат од Јавното претпријатие „Патишта Србија“.

Според нивните проценки, се очекува сообраќајот да се нормализира во текот на денот. Ова не е единствен пат на кој имаотежнатост во сообраќајот поради снегот, затоа што граѓаните од целата земја бараат помош од итните екипи. 

Kopaonik

Снежна прекрива веќе има и низ целиот Балкан, како и во нашата земја на повисоките предели.

Од Јавното претпријатие „Патишта Србија“ наведуваат дека екипите се на терен и работат на расчистување на снегот.