Велешани и денеска на големо зборуваат за масакрто кој се случи вчера околу 2 по полноќ кога сосед влезе кај соседите и уби едно лице, а рани четири, сите од исто семејство.

Најверојатно поставувањето на настрешницата во дворот на соседите била причината за да се случи трагедијата на Коле Цветков 131, пренесува Канал 5.

-Пред два дена, врнеше вечерта, околу половина час, не повеќе. Му капела настрешницата во дворот и тоа му сметало. Претходно проблем беше еден потпорен ѕид поради кој имаше нетрпеливости. Ама тоа е изговор. Најдови се инаку многу мирна и културна фамилија, вели близок пријател.

Неофицијално, напаѓачот и порано приредувал инциденти.