Став

  • Ете и тоа бидна. Заврши уште една рунда во рингот на Метју Нимиц во Њујорк. Со нокаут за македонското новинарство. Ако тоа воопшто и може да се нарече новинарство. Се ми се чини дека во овој процес...
  • Опозицијата го има слоганот за следните избори. Се чека само некој да ја состави технички владата, откако претходно Заев ќе се саморазнесе на “илинденска”. Одговорност со коминике број 3 ќе преземе...
  • Одговорноста на Собранието на Република Македонија во функционирање на политичкиот систем на државата е голема. Таа е сплет од одговорноста на сите пратеници и пратенички групи, личната...
  • Како се случи есента, традиционално најжешкиот период од политичката сезона, да биде лишена од каква било политичка содржина? Во историјата на современата македонска демократија убедливо никогаш...
  • Илија Димовски за Дневник Тешко им било во опозиција. Нервозни се зошто не успевале да ги наметнат своите ставови и политики. Требало да ги разбереме и да им се смилуваме. Сите ние, сите граѓани....
  • Општина Центар го евидентира секое движење низ боемската улица во Дебар Маало. Прецизно со фотографии. Кој, кога, со кого, како…  Ако е за некоја уметничка колекција, добро е… зошто да не. Но,...