Сигурно не сте слушнале за оваа кантри пејачка, но по објавување на потресната фотографија, таа успеа да го расплаче целиот свет. 

Џои е свесна дека деновите и се одбројани и токму затоа не пропушта можност да ужива во друштво на сопругот Рори и малата ќеркичка.  

Таа и покрај болеста деновиве е актуелна со песната „When I’m Gone”.