Деветгодишниот  Е.Х загина вчера за време на санкање во близина на Бусовач, Србија откако излетал под автомобил. 

- Момчето веднаш било превезено во болница, но за брзо време им подлегнал на повредите, изјавиле од болницата. 

Сопред неофицијалните информации, момчето со своите врсници се санкал, и во тој момент поминал автомобил и момчето излетало под возилото.

Трагедијата се случила вчера околу 13 часот.