Неколку правила кон кои треба да се придржувате за парфемот подолго да ви трае.

1. Нанесте парфем кој по неколку минути нема да го чувствувате на себе. Тој е идеален и ненаметлив на околината.

2. Нанесете доволно парфем да личноста до вас го почувствува, но не и целата околина.

3. Нанесте парфем на подрачјата каде што се чувствува отчукувањата на срцето- на вратот, зглобовите, колената и лактите.

4. Пред да се напрскате со парфем нанесете лосион за тело. Парфемот подолго се задржува на влажна кожа.