Убиецот на пејачката на Гранд, Јелена Крсмановиќ Марјановиќ, сакал да си го одземе животот, но не успеал во намерата за самоубиство. 

Српскиот Курир пишува дека убиецот кој брутално ја уби ѕвездата на Гранд и остави 5-годишно детенце без мајка, се обидел да изврши самоубиство, а и дека ќе се обиде да изврши повторно, со оглед на тоа дека како што велат психолозите, станува збор за исклучително љубоморна и посесивна личност со големи психички проблеми.

Повеќе детали се најавени за во текот на денот.

Инаку, пејачката беше убиена на 2 април минатата година, на насипот кај Борча, во Црвенка. Ова е најгрозоморното убиство последниве неколку години.