Гиљермина Гарсија на свет донесе три девојчиња и две машки бебиња, а им ги даде имињата Фатима, Есмерелда, Мариса, Фернандо и Јордан.

Докторите рекле дека бебињата останале 7 недели подолго во материцата, па дека поради тоа стомакот бил прекриен со модрици.

Гиљермина имала 34 години кога на свет донела 5 бебиња, а шансите за раѓање повеќе бебиња кај жените над 30 години се доста високо, што доведува до лузни на телото.

Погледнете: