Она на што експертите нѐ предупредуваат е правилно ракување со грејните тела, со оглед на тоа дека голем процент од пожарите избувнуваат токму поради употреба на лоши апарати за домаќинство.

Греалките се втори по ред причинители на пожари, па не е на одмет да обрнете повеќе внимание на нив.

grijalica-plin-struju-slika-48642627

Кога тие неправилно се користат лесно мое да станат најголема ноќна мора, а експертите велат дека поари предзвикани од греалки најчесто избувнуваат, бидејќи биле приклучени на продолжен кабел. Не е секој продолжен кабел доволно издржлив на различна волтажа на апаратите кои во него се вклучуваат истовремено.

Затоа, греалка вклучена на продолжен кабел никогаш не ја оставајте без надзор.