Движечките скали често знаат да бидат навистина незгодни и да предизвикаат многу незгоди, па не е ни чудо што постарите луѓе ги избегнуваат. Иако се многу попрактични од обичните и се вистински спас во трговските центри, може да бидат и голема опасност.

Слична случка се случила во Истанбул на метро станица, кога одеднаш се создала голема дупка среде скалите, кои биле во движење и на кои имало многу луѓе. Во таа гужва, ескалаторот „проголтал“ човек, а на останатите им требало цел час за да го спасат. Затоа, бидете внимателни. Поледнете: