Силно невреме пропратено со град попладнево ја зафати источна Истра.

Екстремни временски непогоди ја зафатија вчера Италија, а денес и Хрватска, која за краток временски период изгледа како среде зима.

Температурата на воздухот нагло се намалила на само 13-14 степени Целзиусови, пропратено со силен ветер.