Пентагон објави сними од лансирањето на една од 105-те лансирани ракети од типот „томахавк“ на метите во Сирија.

Како што пренесуваат светските медиуми, станува збор за двојно поголем број проектили кои биле лансирани при нападот на американската војска кон сириските воздушни сили во 2017 година.

Во нападот кој е извршен на 14. април Вашингтон користиел и 4 стратешки бомбардери од типот Б-1, а флотата од Црвеното море и Перијскиот залив лансирала околу 60 видови ракети од типот „томахавк“.