Денеска Ви претставуваме супер трик со кој за кратко време ќе излупите варено јајце, а потребна ви е само една помала чаша и ладна вода.

Вареното јајце ставете го во помала чаша и во неа сипете ладна вода. Важно е чашата да биде со големина која ќе можете да ја прекриете со дланките, а истовремено и дното да го фатите со палците за да ја протрресете.

Направете го тоа и работата е завршена, а целата постапка погледнете ја на видеото: