Во едно гратче во италијанскиот Апулија, големите поплави предизвикаа силно беснеење на локалната река.

Како што се гледа на снимките и фотографиите на социјалните мрежи, водата од реката тече со голема брзина и се прелива на околните улици.

Можат да се видат одрони на улиците, а водата ги зафати и паркираните автомобили на патот.