Во градот Абердин во сојузната американска држава Јужна Дакота напаѓа околу 20 сантиметри снег, во Минесота и Ајова околу 15 сантиметри, додека во областа околу Чикаго наврнало околу 7 сантиметри снег.

Полицијата издала предупредување за граѓаните поради порастт на бројот на сообраќајни несреќи на патиштата.

 

 

Националната метеоролошка служба очекува денеска наместо снег во поедини делови да почне да врне дожд, а неделава како што е наведено, да дојде до пораст на температурите.