Видео

Францускиот атлетичар Махиедин Мекхиси - Бенабад освои златен медал на Европското првенств ово Хелсинки на 3000 метри, а кога заврши трката, ја нападна маскотата, инаку 14 годишно девојче

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Славчо Г. Жител на населба Аеродром, претседател на заедница на станари, постојано се соочува со ист проблем. Неговото приватно возило е мета на локалните сопственици на угостителски објекти кои не се задоволни од активностите кои куќниот совет ги превзема.

Возилото досега е демолирано во 6 наврати, а во последниот случај врз бојата е посипана солна киселина, која возилото го има оштетено естетски и функционално.

Случајот неколкупати е пријавуван во полициска станица Аеродром но инспекторите во полициската станица го кријат случајот, злоупотребувајки ја сопствената службена положба.

Господинот Славчо се обрати со редакцијата на maxim.mk со цел случајот да се обелодени во јавноста и надлежните органи да ги превземат соодветните мерки за пронаоѓање и кривично гонење на сторителите.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Осум годишната Џулијана Ветмур, страда од синдром од кој предизвикува искривување на лицето. Во јавноста, уште од 2005 година кога е објавена нејзината приказна, болното детенце е познато како "девојчето без лице". По неколку годинишни операции здравствената состојба на девојчето е подобрена.

На малото девојче и недостасуваат 30 до 40 проценти од коските на лицето. Во последната 39- та по ред, операција, вградени и се образи и јаболчници.

- Нејзината состојба беше многу лоша и тешка, поради недостаток на коските, кожата на девојчето беше крената по целото лице. Таа дури и очињата не можеше да ги отвори, гледаше само со едното око, изјавила нејзината докторка Смит, додавајќи дека девојчето, без разлика на ситуацијата, има многу весел дух.

Нејзиното лице, по последната операција не е многу променето, но според нејзините родители, таа се чувствувала подобро.

Малата Џулијана има и сестричка која пати од истиот синдром. Таа е посвоена, а нејзината состојба не е ни приближно онаква како кај нејзината сестра.

 

Канал 5 телевизија по централниот денвник, емитуван денеска објави информација според која веднаш по полетувањето се урнал авион, без при тоа да прецизира, каде се случило тоа и дали има жртви. 
„Почитувни гледачи ја прекинуваме програмата за веста која штотуку ја добивме. Се случи авионска несреќа, веднаш по полетувањето авионот падна. Повторувам, се случи авионска несреќа, засега не е познат бројот на жртвите. Очекуваме вести од местото на настанот, ќе се јавиме повторно“ - рече презентерката на вестите, Тања Стојановска.
Веднаш по ова во редакцијата на Press24 се јавија голем број загрижени граѓани за да ја проверат информацијата. 
Од МВР велат дека немаат информации дека на македонска територија имало било каква авионска несреќа. 
На крајот се испостави дека станува збор за реклама на телевизијта, најверојатно за некоја нова серија, која очигледно ги вознемири граѓаните 

ВИДЕО: Press24

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic