Сибир има многу врсти на животни поради самиот начин на опстанок, студен, полн со животни и голем ланец на исхрана.

Замислете најголем грабливец кој некогаш живеел, бил висок 4,62 метри и тежел 1,4 тона, а замислете дека просечна мечка тежи неколку стотини килограми и кога ќе се исправи околу 2 метри.

Најголем мечка која во историјата некогаш е видена пронајдена е во 1954 година во Сибир.

Големината на нејзините шепи била како помала автомобилска гума, а каџите како ножеви. Висина од 4,62 метри е неможно за ваква врста на животно.

Тогаш жителите во ова мало село во Сибир рекле дека ова е најголема мечка, ја затекнале додека трчала низ шумата и знаеле дека е нешто огромно каде што пониските дрва биквално се кривеле таа трчала.

Ги виделе само задните нозе и ширината на телото како на автомобил.

Се што останува е дека ваквите краеви имаат многу врсти на животни поради самиот начин на опстанок, студен, полн со животни и голем ланец на исхрана, а за да бидете грабливец, мора да бидете посебни како оваа мечка.

medvjed-sibir2