За 6 месеци дизелот поскапел за 13 денари, додека бензините за околу 6 денари. 
Според податоците за движењето на цените од Регулаторната комисија за енергетика, горивата најевтини биле во јуни минатата година. 
Тогаш, литар дизел чинел 46,5 денари.
Денеска дизелот чини скоро 60 денари за еден литар. 
Во истиот период, од јуни до денеска, значително се зголемиле и цените на суровата нафта на светските берзи. И тие за 6 месеци пораснале за околу 13 долари за еден барел.